2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Proje beceri yarışması

Malatya'da mesleki ve teknik okullar arası proje beceri yarışması düzenlendi. Malatya Öğretmenevi'nde düzenlenen mesleki ve teknik okullar arası proje beceri yarışmasına 6 okul, 25 projeyle katıldı.

İnönü Üniversitesi, meslek odaları ve özel sektör temsilcilerinden oluşan jurinin değerlendirmesi sonunda Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesi birinci, Anadolu Kız Meslek Lisesi ikinci ve Anadolu Kız Meslek Lisesi de üçüncü olurken; Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesi, başka bir projeyle de mansiyon ödülü aldı. İl birincisi olan projenin Ankara'ya gönderileceği ve Malatya'yı temsilen Türkiye birinciliği için yarışacağı ifade edildi. Dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm projelerin, Malatya'da 23-25 Mayıs 2006 tarihleri arasında düzenlenecek Mesleki Teknik Eğitim Fuarı'nda (METEF) sergileneceği kaydedildi.

Yarışma öncesinde konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik, yarışmadaki amacın öğrencileri bilimsel araştırmalara yöneltmek ve onların yeteneklerinin ortaya çıkarılması olduğunu bildirdi.

"Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde ülkemizde mesleki ve teknik eğitimin niteliğini arttırmak, AB eğitim programlarından öğrenci ve kursiyerleri daha etkin ve verimli olarak yararlandırabilmek, onların girişimcilik, bilimsel düşünme ve rekabet bilinçlerini arttırmak amacıyla bakanlık tarafından proje tabanlı beceri yarışması düzenleniyor" diyen Abik, böylece mesleki ve teknik alanda yetenekli nesillerin yetiştirileceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 21:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?