2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Sokakta kalan aileye devlet sahip çıktı

Malatya'da, 8 ay önce anneleri evi terk eden ve babaları ile birlikte sokakta kalan 2 kardeş, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından korumaya alınarak çocuk yetiştirme yurduna yerleştirildi.
 
Malatya'da 8 ay önce anneleri Ü.Ç.'nin (28), 4 yaşındaki kardeşleri Yaşar'ı da yanına alarak kayıplara karışmasından sonra bir süre yakınlarının yanında kalan ve daha sonra ise babaları Nazmi Çimen ile birlikte sokakta yaşamaya başlayan 8 yaşında ki Mahmut ve 6 yaşında ki Nazlıcan Çimen adlı çocuklar Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Çocuk Yuvası'na yerleştirildi.
 
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, çocukların geçici olarak koruma altına aldıklarını belirterek, "Babanın kalacak yeri olmamasından dolayı çocukları yurda yerleştirdik. 2 çocuğumuz artık devletin sıcak yuvasında tüm imkanlardan yararlanacaklar" dedi.
 
Öte yandan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, 8 yaşında olmasına rağmen okula gitmeyen Mahmut'un ise hemen kimlik cüzdanının çıkartılarak okula yazdırılacağını beliritti.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2006 Pazar 14:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?