2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Tehlike büyüyor

Malatya'da kuş gribi virüsü görüldüğü tespit edilen yer sayısının 4'e yükselmesi Malatya Valiliği'ni harekete geçirdi. İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu toplanarak gelişmeleri ele aldı.

Malatya'nın Kale İlçesi'nin Bent Köyü'nde tespit edilen kuş gribi virüsünden sonra, Malatya merkezindeki 2 tavuk numunesi ile Yazıhan İlçesi'nden gönderilen 1 tavuk numunesinde de kuş gribi virüsü saptandı. Bunun üzerine Malatya Valiliği, ilgili kurumları alarma geçirdi. Vali Vekili Bayram Öz başkanlığında yapılan İl Sağlık Zabıtası Komisyonu toplantısına Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, şube müdürleri, Sağlık İl Müdürlüğü temsilcisi, Çevre ve Orman Müdürlüğü temsilcisi, İl Jandarma Alay Komutanlığı temsilcisi ile diğer kurumların temsilcileri katıldı. Toplantı hakkında, yayınlanan kuş gribi genelgesi nedeniyle açıklama yapılmazken, toplantıda tedbirler ile kurum ve kuruluşların yapacağı çalışmaların görev dağılımlarının ele alındığı öğrenildi.

Öte yandan, kent merkezinde ölü tavuk ve güvencin ihbarlarını değerlendiren Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların verdiği adreslere giderek numuneleri almayı sürdürüyor. Malatya merkez ile Yazıhan İlçesi'nin karantina altına alınacağı belirtilirken, Kale İlçesi'ndeki karantina bölgesinin de genişletileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 16:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?