2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Vali uğurlandı

Valiler Kararnamesi'yle merkez valiliği görevine atanan Vali Osman Derya Kadıoğlu, Malatya'dan ayrılarak Ankara'ya gitti.

Kentten karayoluyla ayrılan Vali Kadıoğlu için önce Valilik Konağı'ndan sonra da Malatya-Ankara karayolu Tavşantepe mevkiinde uğurlama töreni yapıldı. Uğurlamaya, 2. Ordu Kurmaya Başkanı Tümgeneral Tuncay Çakan, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda kalabalık bir topluluk katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Osman Derya Kadıoğlu, "Göreve başladığım ilk günden itibaren böylesine önemli bir ilde görev yapmanın gururu ve bilinciyle hareket ettim. Devletin gülen yüzünü, ister evimde ister makamda kapıları açık tutarak her zaman vatandaşa hissettirdim. Devletin parasının harcanmasında kuruşunun hesabının verilmesindeki ilke ve prensiplerimden ödün vermedim. Yapamayacağım işleri vaad etmediğim gibi, yapılan işlerinde görevimizin bir parçası olduğunu düşünüp tanıtılmasına gerek duymadım" dedi.

Bu arada, Vali Osman Derya Kadıoğlu, yayımladığı veda mesajında ise Çocuk Yuvası olayıyla ilgili olarak şu ifadeleri kaydetti: "Tüm Malatyalılar'ı olduğu gibi bizi de derinden üzen yuva olayına değinmek istiyorum. Sosyal hizmetler çatısı altındaki kurumlara bir çok kez şahsım veya eşimle ziyarette bulundum. Bu ziyaretler orada barınan çocuk, genç, yaşlı kısacası himayeye muhtaç insanlarımızı rencide etmeden, kamuoyunun bilgisine sunulmadan gerçekten hal ve hatırlarını sormak, varsa sıkıntılarını paylaşmak düşüncesiyle yapılmıştır. Bu konuda vicdanen rahatım, 0-6 yaş Çocuk Yuvası hiç kimsenin yardımına gerek duyulmaksızın yeniden inşa edilmiştir. Fiziki olarak büyütülmüş ve her türlü ihtiyaç düşünülmüştür. Artık yavrularımızı güzel günler, mutlu yarınlar beklemektedir".

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 17:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?