2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Malatya'da ishal salgını uyarısı

Malatya Eczacı Odası Başkanı Bülent Köse, ishalle ilgili ilaç satışlarında artış olduğunu belirterek, ''Öngörülerimize göre Malatya'da yeni bir ishal salgını başlamak üzere'' dedi.

Bülent Köse, düzenlediği basın toplantısında, ishalle ilgili ilaçların satışında artış olduğuna işaret etti.

Oda olarak okullar açılmadan açıklama yapılmasını beklediklerini belirten Köse, ancak şu ana kadar tatmin edici bir açıklama olmadığını, bu nedenle velileri ve Malatya halkını uyarma gereği hissettiklerini ifade etti.''Öngörülerimize göre Malatya'da yeni bir ishal salgını başlamak üzere'' diyen Köse, şunları söyledi:

''İlaç satışlarında artan bir trend mevcut. Yaptığımız araştırmada, şehrin bazı bölgelerinde, tifo ve rota virüsünün yaygın olarak görülmeye başlandığı izlenimini almış bulunmaktayız.''

Köse, rota ve tifo virüsünün özellikle Tevfik Temelli Caddesi, Mehmet Buyruk Caddesi ve sokakları, Cemal Gürsel ve çevresi, Sarıcıoğlu Mahallesi civarında yaygın bir şekilde görülmeye başlandığını öne sürdü.

İshal ilaçları satışındaki artışa dikkati çeken Köse, şöyle devam etti:''Örneğin temmuz ayında 100 kutu ilaç satıldıysa, ağustos ayında satış 200 kutuya, eylül ayının ilk 10 gününe bakarak aylık hesap yapacak olursak 450-500 kutuya çıkacak gibi görülüyor. Her ay trend ikiye katlayarak artmaya başladı. Hem Malatya'nın adının kötü anılmasına hem de önemli maliyetlere mal olan bir salgın yaşadık. Aynı sıkıntıların yeniden yaşanmaması için halkımızı ve yetkilileri uyarma gereği duyduk.''

''ÖĞRENCİLERE KAYNATILMIŞ SU VERİLSİN''

Velilerin çocuklarını okula gönderirken yanlarına kaynatılmış su vermeleri önerisinde bulunan Köse, evlerde kullanılan sularla ilgili olarak gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Köse, ayrıca Malatya'da son dönemde aşırı derecede bir ''brusella'' hastalığı görülmeye başlandığının da altını çizerek, vatandaşları taze peynir yememeleri ve çiğ süt içmemeleri konusunda uyardı.


aa
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 17:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?