2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

İl genel meclisi toplandı

Malatya Genel Meclisi, Özel İdare Müdürlüğü'ne ait işyerlerinin kiralama süresini 5 yıla çıkarttı.
Malatya İl Genel Meclisi, Şubat ayı toplantılarının 2. oturumunu Meclis Başkanı Bekir Çelik başkanlığında Özel İdare Salonu'nda yaptı. Toplantıda, Özel İdare Müdürlüğü'ne ait taşınmaz malların kiralama süresinin 5 yıl, su ürünleri tesislerinin su kiralamasının da 15 yıl olarak uygulanmasına karar verildi. Alınan kararın, daha önceki kiralama sözleşmelerine de yansıtılacağı belirtildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, Özel İdare'ye ait Akpınar Meydanı'ndaki iş hanının toplu halde satışının yapılması için Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nün, yeniden değer tespitinin yapılması yönünde çalışma yürüteceğini dile getirdi. Çelik, geçtiğimiz yıl Malatyalı bir işadamının, iş hanı projesindeki otel inşaatını tamamlamak ve alt katlardaki dükkanları da alışveriş merkezi olarak düzenlemek için talip olduğunu, ancak Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nün 33 milyon YTL tutarında değer tespiti yaptığını söyleyerek, "Fiyat fazla çıkınca işadamı projesinden vazgeçti. Bayındırlık Müdürlüğü'nden değer tespitini dükkan üzerinden değil, toplu halde yapmasını isteyeceğiz" diye konuştu.

Toplantıda bazı üyeler, Köy Hizmetleri'nin çalışmalarının yetersiz kaldığını belirterek, araç ve personellerin ilçelere dağıtılmasını teklif etti. Meclis Başkanı Bekir Çelik, Köy Hizmetleri'ndeki işçilerin verimsiz çalışmasından şikayetçi olduklarını vurgulayarak, bu konuda bir çalışma yapılacağını ifade etti. Verilen teklif görüşülmek üzere komisyona havale edildi.
İl Genel Meclisi, yarın tekrar toplanacak.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 16:49:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?