2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

MHP İL Kongresi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya 8. Olağan İl Kongresi yapıldı. Kongrede Ömer Ekici başkanlığa yeniden seçildi.

Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen kongrede ve seçimde divan başkanlığını, 21. dönem Erzincan milletvekili Mihrali Aksu yaptı. Mihrali Aksu, yaptığı konuşmada, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarını eleştirdi. Türkiye'nin uçuruma doğru gittiği bir dönemde kongrenin yapıldığını ifade eden Aksu, "AKP iktidardan gitmediği sürece ülkeyi iyi yöne götürmek mümkün değildir" iddiasında bulundu. Nüfusun 3'de 1'inin yoksulluk sınırı altında yaşadığının saklandığını söyleyen Aksu, partilerinin iktidara gelince sorunların azalacağını ileri sürdü.

MHP Malatya İl Başkanlığı seçimine tek aday olarak Ömer Ekici katıldı. Yeniden başkan olarak seçilen Ekici, "İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde bu il kongresinde iktidara yürüdüğümüzü görmenin mutluluğu içerisindeyim" diye konuştu.

Malatya eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi de, "Bize yeniden ihtiyaç duyulursa, vazifeye her zaman hazırız" dedi. Son belediye başkanlığı seçiminde seçimi kaybetmesiyle ilgili görüşlerini dile getiren Çerçi, "Seçime bağımsız olarak girseydim yüzde 90 bana, yüzde 10'da şu anki başkana oy verilirdi. İnsanlar o zaman bize tokat vurdu, ancak sonradan anladık ki, hükümet ortağımız sayesinde bu hale gelmişiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2006 Pazar 23:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?