2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Milletvekilinden ESOB'a ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret ederek bir süre görüştü.

ESOB Başkanı Keskin'i göreve yeniden seçilmesinden dolayı tebrik eden Aslanoğlu, "Malatya, siyasetçisiyle, esnafıyla demokratik kitle örgütleriyle el ele, kol kola olmasını öğrenmelidir. Çünkü hepimiz sorunların içerisinde birlikte hareket etmeliyiz" dedi. Esnaf odaları seçiminden sonra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimleri üzerinde de hükümetin siyasi baskıda bulunduğunu iddia eden Aslanoğlu, "Türkiye'de sivil toplum örgütleri kendi geleceklerini, kendi başkanlarını, kendi yönetimlerini siyasetin dışında özgür iradeleriyle seçmelidirler. Hatalardan ders alınmıyor" diye konuştu.

Esnafın sorunlarının çözümü için hükümetin destek vermesi gerektiğini belirten Aslanoğlu, "Dünyanın her tarafında özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler çok önemli şekilde desteklenir. Türkiye'de esnaf istihdamın en büyüğünü yaratmaktadır. Esnafa ne kadar destek verirlerse, ne kadar çok nefes aldırılırsa esnaf daha çok insan çalıştırır" şeklinde konuştu. Aslanoğlu, Malatya Tekel Sigara Fabrikası'nın kapanmaması için tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

ESOB Başkanı Şevket Keskin ise "Siyasetçileri esnafın yanında görmek bize güç vermektedir" dedi. Malatya'daki fabrikaların özelleştirme yoluyla satılmasına tepki gösteren Keskin, "Teknolojisi yenilenmeyen fabrikalar zarar ediyor diye vatandaşın gözüne baka baka yalan söyleniyor. Milletvekillerimizin Malatya'nın yaşadığı sorunların çözümünde etkili olmadıklarını görüyoruz. Fabrikalar tek tek kapanıyor. Milletvekillerimizin hepsinin bir araya gelmesini istiyoruz. Tekel Sigara Fabrikası'nın kapanmaması için milletvekillerimizin hepsi bir araya gelsin, biz de sivil toplum kuruluşları olarak hep birlikte destek verelim. Siz taşın altına elinizi koyun, biz boynumuzu koyarız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 13:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?