2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

TEKEL işçilerinden eylem

TEKEL Malatya Sigara Fabrikası'nın kapatılacak olmasına karşı çıkan işçilerin başlattığı, 'İşyerini terk etmeme eylemine' işçilerin aileleri de destek veriyor.

Malatya TEKEL Sigara Fabrikası'nda çalışan işçilerin Tekgıda-İş Sendikası'nın öncülüğünde başlattığı 'İşyerini terketmeme eylemi' devam ediyor. Fabrikanın içerisindeki personel lokalinde devam eden ve 5. gününe giren eylemde, renkli görüntüler de yaşanıyor. Babalarına destek vermek için anneleri ile birlikte fabrikaya gelen küçük çocuklar, attıkları sloganlarla büyüklerinin başlattığı eyleme destek veriyor. Çocuklar, "TEKEL'e uzanan eller kırılsın. TEKEL bizimdir, bizim kalacak. TEKEL bizim geleceğimizdir" şeklinde slogan attı.

Tekgıda-İş Sendikası Malatya Bölge Başkanı Servet Akbudak, çocukların attığı sloganlara değinerek, "Çocuklar TEKEL için, bizim geleceğimiz diyorlar. Gerçekten TEKEL, bu çocukların geleceği. Ama çocuklarımızın geleceği yabancı şirketlerin çıkarı uğruna yok ediliyor" dedi.
Başlattıkları eylemin sonuç alınıncaya kadar devam edeceğini söyleyen Akbudak, "Bu mücadele 1 ayı aşkın süredir sürüyor.

Adana Sigara Fabrikası'ndaki eylem bugün 25. gününde. Malatya Sigara Fabrikası'ndaki eylem 5. gününde. Bu eylem Malatya ve Adana ile sınırlı kalmayacak, ülke geneline yayılacak. Bütün TEKEL işyerlerine yayılacak. Sonuç alınıncaya kadar bu mücadele devam edecek. Aileler, çocuklar, eşler, herkes burada. Çünkü herkes bu haksız, bu yanlış dayatmanın farkında. Meşru, insani müdafaalarını yapmaktadırlar burada" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 01:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?