2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Aşure Günü'nde 10 bin kişiye aşure

Malatya Belediyesi bünyesinde hizmet veren Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi’nin 6 yıldır geleneksel olarak düzenlediği Aşure ikramı, şirketin 8 ayrı marketinde yapıldı.

Aşure ikramını Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın bizzat kendisi yaparak başlattı. Malatya Belediye Başkanı H.Cemal Akın, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Esenlik olarak geleneksel hale gelmiş olan Muharrem ayı aşure günümüze hepiniz hoş geldiniz. Bu ay içerisinde, Peygamber efendimizin torunu Hüseyin efendimiz, haksızlıklara karşı daima mücadele vermiş ve Kerbela’da şehit edilmiştir. Özellikle de onun anısına bu gibi günler tertip edilmektedir. Hz. Hüseyin’in haksızlıklar karşısındaki duruşu hepimize örnektir. Bütün İslam âleminde yaşayan; görüşü, yorumu, düşüncesi ne olursa olsun Müslüman olan herkese örnek teşkil etmiştir. Biz bütün konuşmalarımızda özellikle Hüseyni duruşlardan bahsetmekteyiz. Eğer Hz. Hüseyin o gün haksızlıklara karşı çıkmamış olsaydı, belki haksızlıklara karşı mücadele etme geleneği Müslümanlar arasında bu kadar kökleşmeyecekti. Müslümanlar iyilikleri emrederler, kötülüklerden de kaçındırırlar. Bu olay Hz. Hüseyin’de bayraklaşmıştır.” dedi.

Esenlik Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Orhan da “Esenlik Marketlerimizde geleneksel hale getirdiğimiz ve her sene düzenlediğimiz Geleneksel Aşure İkram Programının bu senede 6.sını düzenlemiş bulunmaktayız. Şehrimizin belirli bölgelerinde bulunan marketlerimizin 8 şubesinde bu programı yapıyoruz. Bu şubelerimizde toplam 10 bin kişilik aşure dağıtmayı planlamaktayız" dedi.

Esenlik Şirketi tarafından hazırlanan ve marketlerde dağıtılan aşure, yoğun bir ilgiyle kısa sürede tükendi.

10 bin kişilik aşurede 200 kg. toz şeker, 170 kg. buğday, 50 kg. nohut, 50 kg. kuru fasulye, 70 kg. kuş üzümü, 30 kg. ceviz, 25 kg. fındık,25 kg. fıstık, 30 kg incir, 20 kg. elma, 10 kg. portakal, 20 kg. kayısı, 2 kg. aşure baharatı, tarçın ve karanfil kullanıldı.
Aşure gününe Malatya Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Esenlik Genel Müdür Yardımcıları, Daire Müdürleri, müşteriler ve vatandaşlar katıldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 00:48:55
Güncelleme :10 Şubat 2006 Cuma 00:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?