4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Müftü'ye görkemli uğurlama

Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği nezdinde Din Hizmetleri Müşaviri olarak atanan Malatya Müftüsü Bekir Gerek, Malatya'dan törenle uğurlandı.

Müftülükte düzenlenen uğurlama törenine, AK Parti Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Okulu Müdürü Recep Özmen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, sivil toplum kuruluşları, oda, dernek, sendika başkanları ve çalışanlar katıldı.

Duygulu anların yaşandığı uğurlama programında konuşan Müftü Gerek, Malatya'da yaptığı 6,5 yıl görevde Malatyalılardan memnun olduğunu ifade ederek, gittiği yerlerde Malatyalılardan övgü ile bahsedeceğini dile getirdi. Gerek, Malatya'da kaldığı sürece gönlünde uhde olarak kalan 3 konu olduğunu, birinin büyük bir Selahaddin Cami, ikincisi 200 kişilik erkek Kur'an kursu ve müftülük binasını Malatya merkeze taşımak olduğunu söyleyerek, "Benden sonra gelecek arkadaşın bunları gerçekleştireceğini ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Gerek'in Müftülük önündeki uğurlama töreninden sonra 100 civarında araç konvoyu ile Tavşantepe kavşağına kadar götürüldü.

Bekir Gerek, memleketi Osmaniye'ye karayoluyla giderken, 1 Şubat'ta Moskova'daki görevine başlayacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 18:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?