2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Malatya'ya AB İş Geliştirme Merkezi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın bünyesinde Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nin (ABİGEM) açılması için girişimlerin başlatıldığı bildirildi. 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mücahit Fındıklı, TSO Meclis Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nin Malatya'da belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına danışmanlık desteği sağlayacağını belirterek, "ABİGEM'ler, KOBİ'lere işletme faaliyetleri sırasında ihtiyaç duydukları tüm danışmanlık hizmetlerini vermek amacıyla kurulan danışmanlık merkezleridir. ABİGEM'ler mevcut uzmanları veya dışarıdan temin ettikleri uzmanlarla KOBİ'lerin sorunu veya sorunlarına çözüm geliştirmektedir. Merkezde 7 ile 10 kişi istihdam edilecek" diye konuştu. 

Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Fındıklı, "Gerek inşaat piyasasında ve gerekse de diğer piyasalarda ciddi anlamda bir fiyat artışı olacak. Dalgalanmanın sancısını ve acısını 2007'de daha yatkından hissedeceğiz" dedi. 

5084 sayılı Teşvik Yasası ile ilgili bazı uygulamalarda değişiklik yapılması için çalışmaların yapıldığını belirten TOS Başkanı Mücahit Fındıklı, zorunlu sigortalı işçi sayısının 30'dan tekrar 10 işçi sayısına, eski yatırımcıların da Teşvik Yasası'ndan 5 yıl süreyle yararlanmasının talep edildiği Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na ait raporun Bakanlar Kurulu'na verildiğini kaydetti. 

Fındıklı, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çalışmalar hakkında da bilgiler vererek, "2. OSB'deki çalışmalar fevkalade iyi gidiyor. Şuan da Köy Hizmetleri ile yapmış olduğumuz mukaveleyle kanalizasyon çalışmaları sürüyor. 2. OSB'nin altyapı keşif bedeli 30 milyon YTL'dir. Eğer biz bu keşiflere bağlı kalıp, işi bakanlığın üstüne yıkmış olsaydık, buranın altyapısı 15 yılda bitmezdi. Şu ana kadar bizim bakanlıktan fiili olarak almış olduğumuz para 800 bin YTL'dir. Yapmış olduğumuz işin miktarı ise 6.5 milyon YTL'dir. 3-5 insanın şahsi çıkarları için yaptığı açıklamalar bizi bağlamaz" ifadelerini kaydetti. 

Fındıklı, 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde bazı inşaatlara izin verilmesine de tepki göstererek, valiliğin ve belediyenin bu inşaatları durdurmasını gerektiğini kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2006 Pazar 17:48:50
Güncelleme :8 Temmuz 2006 Cumartesi 20:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?