2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Baz istasyonu araştırması

Cep telefonları ve baz istasyonlarının etkisi araştırmasında, cep telefonlarının kullanımının yoğunlaşmasından sonra kanserli hasta sayısının arttığı iddia edildi.

Malatya İnönü Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Elektronik Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Teymurez Abbasov ve Elektronik Yüksek Mühendisi Ercan Ünal'ın, Malatya, Şanlıurfa ve Sivas illerinde bin kişi üzerinde anket yaptı. Elektromanyetik alıcıların canlılar üzerinde etkisi konulu anket sonucunda, cep telefonu ve baz istasyonlarının kansere yol açtığının belirlendiği bildirildi. Elektronik Yüksek Mühendisi Ercan Ünal, Malatya'da 112 baz istasyonu, televizyon ve radyo bulunduğunu belirterek, "Cep telefonlarının yaygınlaşmaya başladığı 2001 yılında Malatya'da resmi kayıtlarda kanserli sayısı 41 iken, 2005 yılının ilk yarısında 651'e yükseldi" dedi.

 
Baz istasyonunun bulunduğu bölgelerde tarım arazilerinde gerek verim, gerekse bitkilerde yanma meydana geldiğini tesbit ettiklerini bildiren Ünal, cep telefonu ve baz istasyonunun etkilerinin çok olduğunu vurguladı. Cep telefonu kullanıcıların bazıları, kanser etkisi yaptığını bildiklerini, ancak mecburiyetten kullandıklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 14:36:11
Güncelleme :19 Mart 2006 Pazar 12:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?