2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Belediyeden ihtiyaç sahiplerine yardım

Malatya Belediyesi, 2005 yılında maddi durumu iyi olmayan 69 bin kişiye 4.8 milyon YTL tutarında sağlık ve sosyal yardımda bulundu.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Sağlık Polikliniği'nde bir yılda maddi imkanları kısıtlı olan yaklaşık 42 bin vatandaşa muayene, diş bakımı, ücretsiz ilaç hizmeti sağlandığını belirterek, bu sağlık hizmetinin parasal karşılığının 2.6 milyon YTL civarında olduğunu kaydetti. Diğer yıllardan farklı olarak 2005 yılında ilk defa muhtaç ailelere ekmek yardımı başlattıklarını ifade eden Başkan Akın, yıl içerisinde toplam 200 bin YTL'lik ekmek yardımında bulunduklarını söyledi. Malatya halkına verilen sağlık ve sosyal yardımların yanı sıra depremde büyük zarar gören Pakistan'a da 200 bin YTL'lik ilaç gönderildiğini ifade eden Akın, bu yardımın Malatyalı hayırseverlerden toplandığını vurguladı.

2005 yılında toplam 69 bin kişiye yapılan sağlık ve sosyal yardımların toplam bedelinin 4.8 YTL olduğunu kaydeden Başkan Akın, bu yardımların 2006 yılı içerisinde de devam edeceğini söyledi. Belediye Başkanı Akın, Malatya Belediyesi'nin ücretsiz sağlık hizmeti ve sosyal yardımlarının, dar gelirli ya da hiç geliri olmayan vatandaşlara önemli bir katkı yaptığını ve toplumsal dayanışmanın güzel bir örneğini teşkil ettiğini, asıl hedef yoksulluğun giderilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 10:52:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?