2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Haklarından yararlanamıyor

Kale'ye bağlı Kıyıcak köyünde yaşayan 80 yaşındaki Gülizar Beşik, nüfus cüzdanına sahip olmadığından dolayı yeşil kart ve yaşlılık maaşı imkanından yararlanamıyor.

4 kardeşi ve 1ablası olan Gülizar Beşik'in ismi, babası tarafından "Mal varlıkları bölünmesin" diye Nüfus Müdürlüğü'ne bildirilmemiş. Daha sonra Hasan Doğan ile dini nikahla evlenen Gülizar Beşik 1 çocuk sahibi oldu. Gülizar Beşik'in nüfus cüzdanı olmadığından dolayı çocuğun nüfus cüzdanında anne bölümüne eşinin ilk eşi Raziye Doğan'ın ismi yazılmış. Eşi vefat eden Gülizar Beşik, Kıyıcak köyünde yaşayan oğlunun yanında yaşam mücadelesi veriyor. Sağlık sorunları olan ve Türkçe bilmeyen Beşik, nüfus cüzdanının olmaması nedeniyle yeşil kart çıkartamıyor ve yaşlılık maaşını alamıyor.

Köy Muhtarı Abdullah Aslan, zamanında bir çok yere başvuru yaptığını belirterek, "4 kardeşiyle görüştüm. Gülizar Baki'ye nüfus cüzdanı çıkartalım ki sağlık kuruluşlarından yararlanabilsin, en azından 65'lik maaşını alsın dedim. Ancak kardeşleri mal varlıkları bölünür düşüncesiyle yaklaşmadılar. Bir ablası var. Onun da nüfusa kaydı yok. Bu iki vatandaşımızı biz tanıyoruz, kardeşleri tanıyor. Ancak nüfus cüzdanları olmadığı için devlet tanımıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 16:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?