2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Vali'ye 1 Nisan şakası

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, basın mensuplarının yaptığı 1 Nisan şakasına inandı. Basın mensupları sordukları sorunun şaka olduğunu söyleyince Vali Daşöz rahatladı.

Malatya'ya atandıktan sonra okul yapımı için 91 Bin Dev Öğrenci Projesi başlatan ve proje kaynağının da öğrenci faaliyetlerinden elde edilecek gelirlerden sağlamayı amaçlayan Vali Halil İbrahim Daşöz'e, İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde okul projesiyle ilgili açılış töreninde bir şaka yapıldı. Basın mensupları tarafından yapılan şakada Vali Daşöz'e, bu projesinin Bakanlık tarafından yasaklandığı söylendi.

Bazı basın mensupları mikrofonlarını Vali Halil İbrahim Daşöz'e uzatarak peş peşe, "Efendim projeleriniz Bakanlık tarafından iptal edilmiş. Hakkınızda soruşturma açılmış. Okul yaptırma projelerinizin genelgelere aykırı olduğu belirtiliyor" şeklindeki soruya Vali Daşöz ciddi bir şekilde, "Bu projelerin farklı bir özelliği olduğunu düşünmüyorum. Ben o dediğiniz genelgenin hangisi olduğunu şu anda hatırlamıyorum" dedi.

Bir basın mensubunun, "Efendim genelge bugün yayınlandı" deyince Vali Daşöz, "Bu konuyu kapsıyor mu" diye sordu. Gazeteciden, "Evet efendim bu konuyu kapsıyor" cevabını alan Vali Daşöz, yine şaka yapıldığından habersiz bir şekilde, "Bu işin ruhunu kapsadığını ben bilmiyorum" ifadesini kullandı.

Araya giren bir basın mensubu, "Efendim bugün 1 Nisan" deyince rahatlayan Vali Daşöz, "Peki, sizi kutluyorum. Ben demiştim Malatya insanı çok zeki diye. Hepinize teşekkür ediyorum. Ama projenin ruhunun hiçbir zaman yasaklanamayacağını biliyordum" diye konuştu.

Vali Daşöz, öğrencilerin 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu Yaptırma projesi kapsamında oluşturulacak olan 91 Bin Dev Öğrenci Ormanı için 2 YTL'den fidan makbuzu sattıkları standda oturarak makbuz kesti.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2006 Cumartesi 18:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?