3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Eğitim skandalı!

Muş'ta 2005-2006 eğitim ve öğretim yılının başlamasına bir gün kala, il genelindeki 10 tane yatılı ilköğretim bölge okulu (YİBO) ve pansiyonlu ilköğretim okulunda (PİO) sürdürülen güçlendirme çalışmaları velilerden büyük tepki görüyor.

Muş'ta 1 Ağustos 2005 tarihinde YİBO ve PİO'ların depreme karşı güçlendirilmesi için yapılan ihalenin ardından 10 gün önce başlayan çalışmalar eğitim öğretimi sekteye uğrattı. Merkez YİBO, Namık Kemal PİO, Kırköy PİO, Konukbekler YİBO, Korkut YİBO, Kümbet Yunus Emre YİBO, Bulanık Merkez YİBO, Bulanık Selahattin Hatipoğlu Kız YİBO, Malazgirt Konakkuran YİBO ve Varto YİBO'da devam eden inşaat çalışmaları sebebiyle yaklaşık 5 bin öğrencinin nerede ve ne zaman eğitim öğretime başlayacağı belirsizliğini koruyor.

Muş Milli Eğitim Müdürü Yaşar Sarıyar, Muş Merkez YİBO, Kümbet Yunus Emre YİBO ve Namık Kemal PİO'nun Pazartesi günü eğitime açılamayacağını belirterek biran önce okulların eğitim ve öğretime hazır hale getirilmesi için müteahhitlerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi. Güçlendirme çalışmalarının Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğünü kaydeden Yaşar Sarıyar, " okulumuzda eğitim öğretim normal zamanında başlamayacak. Ancak güçlendirme çalışması devam eden diğer okullarımızın öğrencilerini başka okullara ve okulların ek binalarında eğitime başlatacağız. Okulların onarım işlerini Milli Eğitim Bakanlığı organize etmiştir. Biz sadece burada ihalesini yaptık. Ancak çalışmaların biran önce bitirilip okullarda normal eğitim ve öğretimin başlaması için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Eğitim ve öğretim yılında açılması gecikecek olan Namık Kemal PİO'nun bulunduğu Zafer Mahallesi'ndeki vatandaşlar okulda yapılan güçlendirme çalışmalarının gecikmesine büyük tepki gösteriyorlar. Zafer Mahallesi Muhtarı Fikret Çiftçi, 3 ay yaz tatili boyunca yapılmayan çalışmaların okulların açılmasından 10 gün önce başlatılmasının büyük bir hata olduğunu belirtti. Çocukların inşaat devam eden ve işçilerin çalıştığı okullarda nasıl eğitim göreceğine bir anlam veremediklerini kaydeden Fikret Çiftçi, "İnşaatın içerisinde eğitime başlayacak çocuklarımız ne kadar başarılı olabilecek" diye konuştu.

Zafer Mahallesi sakinlerinden Bayram Koç'da okulların yaz tatilinde onarılması gerektiğini ve büyük aksaklık yaşandığını belirtirken yeni eğitim ve öğretim yılına başlayacak öğrencilerde, "Okulumuzda inşaat var. Pazartesi günü okulumuzun açılıp açılmayacağını bilmiyoruz. Yaz talilinde onarım yapılsaydı daha iyi olurdu" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2005 Pazar 10:25:40
Güncelleme :16 Eylül 2005 Cuma 00:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?