3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

YİBO ve PİO'lar güçlendirildi

Muş Valisi İbrahim Özçimen, güçlendirme çalışmaları devam eden Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ve Pansiyonlu İlköğretim Okullarındaki (PİO) öğrencilerin, eğitim ve öğretimlerini sürdürebilecekleri şekilde düzenlemenin yapıldığını söyledi.

Muş Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, okullardaki güçlendirme çalışmaları sebebiyle yaşanan aksaklıklarla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Özçimen, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılının başlangıcında istenmeyen bazı aksaklıkların yaşandığını ve bu aksaklıkların büyük çaba harcanarak kısmen giderildiğini söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı çalışma neticesinde YİBO ve PİO'lardaki öğrencilerin eğitimlerine başlayabilmeleri için düzenlemenin yapıldığını kaydeden Özçimen, "İlimizde olduğu gibi Türkiye'deki 16 ilde de aynı şekilde güçlendirme çalışmaları sürdürülüyor. Biz isteriz ki ülkemizin hiçbir yerinde böyle bir problem olmasın" diye konuştu.

Güçlendirme çalışmaları ile ilgili olarak alınan tedbirlerle ilgili konuşan Vali İbrahim Özçimen, okullardaki onarım devam eden kısımları ve öğrencilerin geçici olarak eğitimlerini sürdürmeleri için belirlenen yerleri şöyle sıraladı:
"Merkez Namık Kemal PİO'nun okul ve pansiyon kısmında güçlendirme var. Öğrenciler aynı okulumuzun işlik binasında şubeler birleştirilerek eğitimlerini sürdürecek ve yemeklerini Endüstri Meslek Lisesi yemekhanesinde yiyecekler. Merkez YİBO'nun okul ve pansiyonunda çalışma var, öğrencilerimiz Anadolu Öğretmen Lisesi yemekhanesini ve Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu'nu kullanacaklar. Konukbekler YİBO'nun pansiyon binasında tadilat olduğundan öğrencilerimiz kısa süreli evlerine gidip gelecek. 75. Yıl Kırköy PİO'nun okul binasında onarım var, bu okulumuzun öğrencileri de güçlendirme yapılmayan bölümleri kullanacak. Bulanık Merkez YİBO'da lojman ve pansiyon onarıldığından öğrencilerimiz Bulanık Çok Programlı Lisesi'nin (ÇPL) yemekhane ve yatakhanesini kullanacak. Bulanık Selahattin Hatipoğlu Kız YİBO'nun okul binası onarıldığından sadece dersler Turgut Özal İlköğretim Okulu'nda işlenecek. Korkut Merkez YİBO'da pansiyon ve yemekhane binaları onarılıyor, öğrencilerimiz Bulanık ÇPL'nin yemekhanesini ve güçlendirme yapılmayan bölümleri kullanacak. Varto Merkez YİBO'nun pansiyonu güçlendiriliyor, öğrencilerimiz Varto İmam Hatip Lisesi pansiyonuna yerleştirilmiştir. Malazgirt Konakkuran YİBO'nun spor salonu ve sinema salonu güçlendirildiği için eğitimde herhangi bir sıkıntı yoktur. En büyük sıkıntımız Korkut Kümbet Yunus Emre İlköğretim Okulu'ndadır. Buradaki öğrencilerimizin 200 tanesini Kızılağaç YİBO'ya 200 tanesini de Taşoluk YİBO'ya geçici olarak kaydırmak zorunda kaldık."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 23:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m.zeki kandemir IP: 212.175.115.xxx Tarih : 4.10.2007 23:14:52

tebrik eder başarılarının devamını dılerim