3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Muş'ta şarbon vakası

Muş’un Yaygın Beldesine bağlı Ağarti köyünde, 10 kişinin kestikleri hayvandan bulaştığı belirtilen deri şarbonuna yakalanması üzerine köy karantina altına alındı.

Ağarti köyü ve mezralarında bulunan bütün küçük ve büyük baş hayvanlarına İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince yarın aşılama çalışması yapılacak. 

Dün aniden hastalanan köy halkı el, kol ve yüzlerinde meydana gelen yara ve şişkinlik şikayetiyle sağlık kuruluşlarına başvurmaları üzerine ortaya çıkan şarbon hastalığı, bugün Sağlık İl Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. 

Bugün ön inceleme yapmak üzere bir ekip gönderen Sağlık İl Müdürlüğü, köylüleri sağlık kontrolünden geçirdi.
Sağlık İl Müdürü Dr. Kenan Akpolat başkanlığında köye giden sağlık elemanlarından oluşan ekip, şarbon vakasına yakalananlara antibiyotik ilaçlar verdi.

Köylüler tarafından kesilen hayvandan numune alınarak Elazığ Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderildiğini belirten İl Valisi İbrahim Özçimen, “şarbon hastalığını kapan köylülerimize gerekli müdahaleleri yapıp onları bilgilendirdik, şu anda korkulacak bir durum yok, bu hastalık şu anda tehlike arz etmiyor” dedi.

Nejdet Armağan-Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 18:26:21
Güncelleme :24 Ağustos 2005 Çarşamba 06:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?