4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

ABD'li konsolos Başkan Yenigün'ü ziyaret etti

ABD'nin Adana Konsolosu Walter Scott Reid, gezi amaçlı geldiği Van'da, Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Bugün öğlen saatlerinde Başkan Yenigün'ü makamında ziyaret eden Walter Scott Reid, Van'ı çok güzel bulduğunu söyledi.

Konsolos Reid'e kent hakkında bilgi veren Başkan Yenigün, bir çok ilke imza attıklarını ifade etti. Van'ın artık kendi kabuğunu kırdığını kaydeden Yenigün, "Hizmetlerimizin yanı sıra bazı kampanya ve etkinlikler de düzenledik. Toplumsal bir yara olan silah konusunda 'Silaha hayır' kampanyası başlattık. Bunun ehemmiyetini biliyoruz. Bundan sonra da sigarayı bırakma kampanyasına start vereceğiz" şeklinde konuştu.

Konsolos Reid, kampanyalar için Yenigün'e Türkçe "Bol şanslar dilerim, başarılar, çok güzel" karşılığını verdi. Türkçe konuşan Reid, yaptıkları çalışmalardan dolayı Yenigün'ü kutladığını ifade ederek, "Ben Van'ı çok güzel buldum ve çok sevdim. Ayrıca Akdamar Adası'nı gezdim ve çok beğendim. Restorasyonu çok iyi yapılıyor. Bu Van için büyük bir başarıdır. Bölgeyi tanımak için çıktığım bu geziden olumlu düşüncelerle ayrılıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 11:11:29
Güncelleme :29 Eylül 2005 Perşembe 11:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?