2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Van'da otobüs seferleri durduruldu

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışına karşılık güneşli bir havaların hakim olduğu Van'da, çevre karayollarının kapalı olması şehirlerarası otobüs seferlerin iptal edilmesine neden oldu.

Uzun süredir beklenen kar yağışı beraberinde olumsuzlukları da getirdi. Özellikle İç Anadolu'da etkili olan kar yağışı, gündüzleri hava sıcaklığının artı 5 santigrat dereceyi bulan Van'daki şehirlerarası otobüs seferlerini iptal ettirdi. Van bulunan 8 otobüs firması, yola çıkan yaklaşık 100 otobüsünün kar yağışından dolayı yollarda kalınca yolcuların mağdur olmaması için seferlerini durdurdular.

Vangölü Turizm Seyahat Firması'nın otogar sorumlusu Turgut Aytürk, etkili olan kar yağışından dolayı seferlerini iptal etmek zorunda kaldıklarını belirtti. Seferlerin tam olarak ne zaman başlanacağını ise İç Anadolu'da etkili olan kar yağışı ve yol durumunun netleşmesi sonucu belirleyeceklerini kaydeden Aytürk, "Sadece bizim firmaya ait 25 otobüs dün yola çıkmalarına rağmen kar yağışının etkili olduğu Konya, Aksaray, Ankara ve Erzurum'da bekliyorlar" dedi.

Yolda kalan otobüs şoförlerine, yolcuların yemek yiyebilecekleri yerlerde konaklamalarını ve mutlaka yanlarında zincir, takoz ile halat bulundurmaları konusunda uyardıklarını da anlatan Aytürk, yolcularının almış oldukları biletlerin iptal edilmediğini, sadece ertelendiğini belirtti. Aytürk, "Yolcularımız seferlerin başlamasıyla birlikte aldığı biletleriyle aynı saatte gidebilecekler. Bunun için kimse biletlerini iptal oldu diye atmasınlar. Zaten yolcularımızın mağdur olmaması için yolların açılmasıyla birlikte ek seferlerde düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, Türkiye'de yağışın olmadığı nadir illerin başında gelen Van'da da bugün akşam saatlerinden itibaren kar beklediklerini kaydettiler. Kar yağışının önümüzdeki cuma gününe kadar belli aralıklarla etkili olacağını da ifade eden yetkililer, yağış ile birlikte hava sıcaklıklarında hissedilir derecede artmasını beklediklerini kaydettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 17:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?