3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Şikayetler başkanı harekete geçirdi

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, şehiriçi ulaşımda artan şikayetler üzerine denetime çıktı.

Yolcu gibi halk otobüsüne binen Yenigün, denetim yaparak vatandaşlardan memnun olup olmadıkları konusunda bilgi alış verişinde bulundu.
Başkan Burhan Yenigün, bugün öğlen saatlerinde Halk Otobüsleri Hareket Amirliği'nde Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım, Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yusuf Coşar, Belediye Meclisi Trafik Komisyon üyeleri Halim İnanlı, Fuat Güven, Halk Otobüsleri Dernek Başkanı Cemal Eroğlu ve Şoförler Cemiyeti Başkanı Faruk Alpaslan'ın da katıldığı bir toplantı yaptılar. Burada öncelikle yolculardan gelen şikayetler ve muavinlerin davranışlarının kabalığı, kılık kıyafet konusundaki düzensizlik, araçların temizliği, inme ve binme yerlerinde duraklara dikkat edilmemesi gibi bir çok konu ele alındı.

Yaklaşık bir saat süren toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Yenigün, toplu taşıma araçlarında çalışan herkesin birer belediye personeli konumunda olması gerektiğini söyledi. Başkan Yenigün, vatandaşa en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek, "Her konuda olduğu gibi ulaşım hizmetlerinde de kaliteyi yakalamamız gerekir. Şehiriçi ulaşımda görev alan kişilerin şikayetleri dikkate alarak daha özenli ve dikkatli olmaları gerekir. Bu bir halk hizmetedir ve halkın beklentilerine cevap vermek için çaba gösterilmelidir. Biz belediye olarak bunun takipçisi olacağız. Halkın hizmet alımında istediği hassasiyeti herkesin göstermesi gerekir. Bu konuda aksamalara müsamaha gösterilmesi düşünülemez. Biz sürekli olarak bu işin takipçisiyiz. Gereken neyse yapılacaktır" dedi.

Yenigün, toplantıdan sonra bir halk otobüsüne yolcu olarak binip denetime çıktı. Yenigün, yolculuk boyunca halkla sohbet ederek görüşlerini dinledi. Vatandaşın şikayet ve temennilerini halk otobüsünde dinleyen Yenigün, bir süre seyahat ettiği otobüs personeline de vatandaşlara karşı daha nazik olunması konusunda uyarılarda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 18:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedat duman IP: 88.227.239.xxx Tarih : 20.07.2008 20:15:16

her minübüs durağında öğrenci geçerliyken neden yeni mahale minübüs durağında öğrenci gecersiz