4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

ADD'den Rektör'e destek

Atatürkçü Düşünce Derneği Van Şube Başkanı Doç. Dr. Ali Çınar, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanması ve sonrasında gelişen olaylardan rahatsızlık duyduklarını belirtti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Van Şube Başkanı Doç. Dr. Çınar imzasıyla yayınlanan yazılı açıklamada, Atatürk'ün vasiyeti üzerine kurulan YYÜ'de meydana gelen olaylar ve üniversite rektörüne yönelik muameleden rahatsızlık duyulduğu belirtildi.

YYÜ'nün 24 yıllık genç bir üniversite olmasına rağmen, kuruluşundan bugüne kadar değişik olaylarla gündeme geldiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Sayın Prof. Dr. Yücel Aşkın Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin çağdaş, ilerici, laik, demokratik ve bilim alanında atılımcı bir üniversite olması yönünde önemli çabalar sarf etmiştir.

Bu bağlamda Yüzüncü Yıl Üniversitesi Science Citation Index kapsamında yer alan dergilerde yapılan 2004 yılı yayın sıralamasında Türkiye'deki bütün üniversiteler arasında 9. sırada yer almıştır. YYÜ ve Rektörü, bu yönüyle dikkate alınmalı ve daha da ileri adımlar atabilmesi için gerekli destek verilmeliydi. Atatürkçü Düşünce Derneği Van Şubesi olarak, Sayın Yücel Aşkın'nın dürüstlüğüne inanıyor ve Türk adaletine güveniyoruz" denildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 01:36:22
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 23:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?