4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Asfalt çalışmaları sürüyor

Van'da trafik açısından sorun teşkil eden ve dar olan Şerefiye Mahallesi Vali Konağı Caddesi, son çalışmalarla genişletilerek tekrar hizmete açıldı. Belediye Başkanı Burhan Yenigün, genişletme çalışmalarının kısa sürede bitirilme aşamasına getirildiğini belirtti.

Daha önce Vali Konağı'nın yola giren çevre duvarının yıkılmasıyla yol genişletme çalışmalarına başlandığını belirten Başkan Yenigün, "Vali Konağı duvarı yaklaşık 4-5 metre yıkılarak geri alındı ve ardından Kültür Sarayı'nın çevre duvarının da yaklaşık 100 metresi yıkılarak 6-7 metre yolun genişletilmesi sağlanmış oldu. Yolda geçen Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanallarını yer altına alınarak, yolun alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla stabilize çalışmalarına başlandı, bunun yanı sıra yaya kaldırım çalışmaları da bitirildi. Vali Konağı Caddesi üzerindeki yaklaşık bin metre uzunlukta olan yol, 12 metre genişletilerek asfalt çalışmaları devam etmektedir. Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, asfalt çalışmalarını yaklaşık 2 gün içinde tamamlayacatır.

Bu çalışmamız neticesinde, Vali Konağı Caddesi'ndeki trafik yoğunluğunun giderilerek cadde, örnek bir konumuna kavuşturuldu" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 10:26:47
Güncelleme :17 Ekim 2005 Pazartesi 14:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?