4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Aşkın yoğun bakımda

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, tutuklu bulunduğu Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nden, hipertansiyon rahatsızlığı nedeniyle YYÜ Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Alınan bilgilere göre, Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yücel Aşkın, bugün öğleden sonra aniden rahatsızlandı. Cezaevi yetkilileri tarafından YYÜ Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırılan Aşkın, burada yapılan ilk müdahalenin ardından hipertansiyon rahatsızlığı teşhisiyle yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Gazetecilere bir açıklama yapan YYÜ Araştırma Hastanesi Başhekimi Hüseyin Avni Şahin, YYÜ Rektörü Yücel Aşkın'ın jandarma tarafından ambulansla hastaneye getirildiğini ve yapılan incelemede kalbinde ileti bozukluğu olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Uzman hekimlerce yapılan değerlendirme sonucunda Aşkın'ın izlenmesi gerektiği kanaatine varıldığını vurgulayan Şahin, "Sayın hocamız tıbbi nedenle hastanemizde izlenecektir. Şu an sağlık durumu iyi, ama izlenmesi gerekir. Herhangi bir hastaya nasıl hizmet veriyorsak, sayın hocamıza da bu hizmeti vermek üzere ekibimiz çalışıyor" dedi.

Bir gazetecinin eşi Oya Aşkın yanında mı? sorusuna ise Şahin, "Bu sosyal bir konu, ben tıbbı yönüyle ilgili bilgi veriyorum. Sayın hocamız hastanemizde tıbbi nedenlerde izlem altındadır" şeklinde konuştu.

İspanyol Expansiyon firmasına ihale edilen 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımıyla ilgili 05 Nisan 2005'te Prof. Dr. Yücel Aşkın ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Rektörlük Genel Sekreteri Işık Tepe, Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı ve ismi açıklanmayan bazı kişiler hakkında, Van Cumhuriyet Başsavcısı tarafından ''Çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak, tehdit ve baskıyla ihaleye fesat karıştırmak, resmi evrakta sahtekarlık'' suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında, Aşkın 14 Ekim 2005'te tutuklanarak Van Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 17:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?