4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Aşkın'ın sağlık durumu iyi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, halen tedavi altında bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın sağlık durumunun düne göre daha iyi olduğunu, ancak uzmanların önerileri doğrultusunda izlenmesinin sürdüğünü açıkladı.

Başhekim Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada. Rektör Prof. Dr. Aşkın'ın dün Cumhuriyet Savcılığı kanalıyla hastanelerine başvurduğunu hatırlattı. Aşkın'a gerekli müdahalenin ve tetkiklerin hemen yapıldığını, bunun sonucunda hastane yoğun bakım şartlarında izlenmesine fakültedeki görevli hocalar tarafından karar verildiğini anlatan Şahin "Hocamızın durumu düne göre daha iyi olmakla birlikte, koroner damarların spazmına bağlı tablo devam etmektedir ve izlenmesi gerekmektedir. Akut dönemi, daha ciddi tablonun düzelmesi gerekiyor. Bu yüzden sürekli hocamızın tablosunu normale döndürmek için bir plan uygulanmaktadır. Durumu daha da düzelince girişimsel tetkikler yapılacaktır. Hocamızın yoğun bakım şartlarında kalmasında fayda görülmektedir. Takibi, Kalp Damar Cerrahisi Bölümü'nden Prof. Dr. Cevat Yakut, Kardiyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Niyazi Güler yapmakta, ayrıca genel cerrahi ve psikiyatri bölümü hocaları tarafından da hocamız izlenmektedir" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Avni Şahin, yapılan ilk tespitlerde Aşkın'da beslenme bozukluğuna ilave olarak YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın intiharı sonrası psikolojik travma da tespit edildiğini belirterek, "İntihar eden Arpalı ile aynı ortamda yaşamanın vermiş olduğu psikolojik durum söz konusudur. Duyduğumuz kadarıyla Arpalı banyodan uzun süre çıkmayınca hocamız cezaevi güvenlik görevlilerini ikaz etmiş, onların kapıyı açması üzerine de durumu görmüştür" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 14:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?