4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Balıkçılar, şehir merkezinde balık satış yeri istiyor

Öz Van Gölü Balıkçılık Kooperatifi Başkanı Übeydullah Demir, kentte satış merkezinin olmaması sebebiyle balıkçılığın bitme noktasına geldiğini iddia etti.

Van Belediyesi tarafından seyyar satıcıların semt pazarlarına gönderilmesiyle birlikte inci kefali balığı ve diğer deniz ürünlerini cadde ve sokak aralarında satan balıkçılar, yeni satış merkezinin kurulmaması sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Günlük 1 ton Van Gölü'nden çıkarılan inci kefali balığından sadece 500 kilogram tüketebildiklerini kaydeden Demir, diğer 500 kilogramının da ilçelere götürerek çok ucuza satmak zorunda kaldıklarını söyledi.

İnci kefali balığı tüketiminin az olması nedeniyle çok sayıda vatandaşın iş bulmak umuduyla batıya göç ettiğini dile getiren Öz Van Gölü Balıkçılık Kooperatifi Başkanı, kış mevsiminde Van Gölü'nden çıkarılan balığın 10 ile 15 ton arasında olduğuna dikkat çekti. Van halkının başta inci kefali olmak üzere diğer deniz ürünlerini bolca tükettiğine işaret eden Demir, yetkililerden bir an önce sorunlarına çözüm bulmasını istedi.

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün ile balık satış merkezinin kurulması için 8 kez görüşmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını iddia eden Demir, "Burhan Bey ile görüştüğümüzde kendisi bize çok olumlu yaklaşıyor. Başkan bizi yer tahsisi için ilgili olan bazı personele gönderiyor. Bu personel işimi zorlaştırıyor ve sonuç alamıyoruz. Şehir merkezine talep ettiğimiz yere karşılık, bize Akköprü Deresi'nin kenarı gösteriliyor. Hangi vatandaş 1 kilo balık için şehir merkezinden uzaktaki 3 kilometre yere gidecek. Bu şekildeki yaklaşımla, balıkçılığın gelişmesi yerine bitirilmesi amaçlanmaktadır. Belediye başkanından ricamız; bizi alt birimlere göndermesin. Sayın başkanımız şehir merkezine yakın bir yer göstersin, kirasının yarısını da biz vereceğiz. Şu anda uygun olarak Peynirciler Çarşısı'nın yanında belediyeye ait bir yer var. Her türlü onarım ve tadilatı yaparak balık satış merkezine dönüştüreceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 15:37:03
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 22:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?