4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Balıkçılar limansız kaldı

Van Gölü'nde yolcu taşımacılığı ve turizmin geliştirilmesi amacıyla İstanbul Deniz İşletmeleri (İDO) tarafından İl Özel İdaresi'ne tahsis edilen 2 adet geminin gelmesiyle Vanlı balıkçılar limansız kaldı.

Van Gölü'nde yolcu taşımacılığı yapacak olan 2 adet geminin gelmesiyle yıllardır Feribot İskelesi yanında teknelerini bağlayan balıkçıların tekneleri valilik tarafından kaldırıldı. Bundan dolayı 1 haftadan beri teknelerini göl ortasına bırakan balıkçılar, zaman zaman beklenmedik kazalarla karşı karşıya kalıyor. Müslüm Üçkardeşler isimli balıkçı, balıktan geldikten sonra teknesini göl ortasında duran diğer teknelerin yanına demir atmaya çalıştığı sırada hafif esen rüzgarın etkisiyle dengesini kaybederek göle düştü.

Teknede bulunan diğer bir arkadaşı tarafından suya atılan iple Üçkardeşler gölden çıkartıldı. Daha sonra Üçkardeşler, her gün aynı tehlikeyi yaşadıkları sıkıntılara tepki vermek için elbiseleriyle yaklaşık 200 metre suda yüzerek kıyıya geldi.

Hayli yorulan Üçkardeşler, yaptığı açıklamada, teknelerini her gün denizin ortasına çekerek demir attıklarını, önümüzdeki günlerde çıkacak olan fırtına yüzünden alabora tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceklerini belirtti.

Yetkililerin kendilerine bir liman yapmasını isteyen Üçkardeşler, "Bizim halimiz her gün böyle. Kancayı çapaya atarken veya çapayı çekerken her gün bir iki tanemiz denize düşüyoruz. Ben de bugün çapa atarken suya düştüm. Bu durumu protesto etmek amacıyla da tekneye çıkmadan buraya kadar yüzerek geldim. Yetkililerden tek isteğimiz, bize 50 metrelik bir liman yapsınlar. Teknelerimizi oraya çekelim. Yoksa bizim her gün halimiz böyle olacak. Teknelerimizi denizin ortasına demir attığımız sırada bir gün birimiz burada boğulacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 12:52:56
Güncelleme :17 Ekim 2005 Pazartesi 14:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?