4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Başkan Yenigün, hizmetlerini anlattı

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, belediyenin SHP'li ve AK Parti'li meclis üyelerine seçildiği günden bu yana yaptığı hizmetleri anlattı.

Başkan Yenigün'le belediye önünde bir araya gelen SHP'li ve AK Parti'li meclis üyeleri daha sonra otobüsle yapılan çalışmaları yerinde gördü. Otobüste yapılan hizmetleri anlatan Başkan Yenigün, her geçen gün artan yoğun nüfusa karşı sorunların her geçen gün arttığını belirtti. Mevcut hizmetlere her gün yenisini eklediklerini ifade eden Yenigün, mahallelerde, yol genişletme, kaldırım, içme suyu ve altyapı çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi. Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük altyapı projesini başlattıklarını ve bunun da son aşamaya geldiğini hatırlatan Yenigün, kollektör hatlarının tamamlanmasının ardından Van Gölü'nün de kirlilikten kurtulacağını söyledi. İskele sahilindeki arıtma tesislerini de meclis üyeleriyle birlikte gezen ve çalışmalarla ilgili bilgi veren Yenigün, "Arıtma tesislerine gelen atık suyun yüzde 80'ini ancak arıtabiliyoruz. Yeni kollektör hatlarının hizmete girmesiyle birlikte Van Gölü'ne kirli su akıtılmayacak" dedi.

Akköprü deresi kenarında yeni yapılan yol çalışması ve Vali Mithatbey Mahallesi, İstasyon Mahallesi ile Beyüzümü Mahallesi'ndeki yol çalışma asfalt dökülen yerleri de meclis üyelerine gezdirerek, burada yapılan hizmetleri anlatan Yenigün, Van'a gelecek olan doğalgaz konusunda da bir müjde verdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından Van şehir merkezindeki doğalgaz hattının ihalesinin yapıldığını kaydeden Yenigün, belediye ile yüzde 10 ortaklı bir şirket kurarak, çalışmalara kısa süre içinde başlanacağını bildirdi. Son olarak belediye meclis üyeleriyle birlikte Kale'nin kuzey bölümünde çalışmaları son aşamaya gelen kollektör altyapı çalışmalarının yapıldığı bölgeyi de gezdiren Yenigün, Atatürk Kültür Parkı'nda meclis üyelerine yapılan çay ve meyve ikramının ardından belediyeye gelerek meclis toplantısına katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 21:58:24
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 22:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?