4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Başkan Yenigün, silah ruhsatını iptal ettirdi

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, başlattığı 'Silaha Hayır' kampanyası çerçevesinde kendi silah ruhsatını da iptal ettirdi. Herkesi bireysel silahsızlanmaya davet eden Başkan Yenigün, "Aydınlık bir gelecek için 'Silaha Hayır' diyoruz. Kendi silah ruhsatımı iptal ettirdim" dedi.

Son aylarda ülke genelinde artan silahla ölüm ve yaralanma olayları üzerine 'Silaha Hayır' adı altında bir kampanya başlatan ve bir çok kesimden destek gören Belediye Başkanı Burhan Yenigün, ilk adım olarak kendi silah ruhsatını iptal etti. Yaptığı açıklamada, gün geçtikçe artan ve bir türlü önüne geçilmeyen bireysel silahlanma sonucu bir çok masum insanın hayatını kaybettiği ya da sakat kaldığı vurgulanan Başkan Yenigün, en mutlu günleri bile yasa çeviren bu silah merakına karşı artık ciddi tedbirlerin alınması kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Gözyaşından, acıdan başka bir anlam taşımayan silahı insanın hayatında çıkartılması gerektiğini anlatan Başkan Yenigün, "Hepimizi derinden sarsan sonuçlar doğurduğu için, bizler artık 'Silaha Hayır' kampanyalarına destek vermemiz gerekir. Bir sosyal yara haline gelen bu duruma 'Dur' demeliyiz" dedi.

Bir çok düğün, sünnet, asker uğurlama töreni ve maç sevinçlerinin maalesef gözyaşıyla son bulduğunu belirten Başkan Yenigün, şunları söyledi: "Her vatandaşın anayasal çizgi dahilinde elbette ki hakları mevcuttur. Ancak bu başkalarının haklarının çiğnenmesine dayandığında bu kez anayasal bir suç haline gelmektedir. Silahla yapılan birçok etkinlik sonunda olumsuz neticelenmiş, bu yolla birçok masum vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Biz artık medeni, çağdaş ve ileri bir toplum düzeyine çıkan bireyler olarak, insani hak ve özgürlüklere daha çok uyum göstermeli, dikkat etmeliyiz. Biz Van Belediyesi olarak bireysel silahlanmaya karşı bir kampanya başlatarak, 'Silahı bırak, sevgiye hoşgörüye sarıl' parolasıyla vatandaşlarımızı sağduyuya, temkinli olmaya, kendisine ve etrafına zarar vermeme yolunu seçmelerini öneriyoruz".

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 16:31:08
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 15:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?