4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Başkan'a Alman ziyareti

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü makamında ziyaret eden Alman Kalkınma Bankası'ndan (KFW) bir heyet, 'Van Acil Su Öncelikleri Projesi' çerçevesinde 2006 yılı inşaat sezonunda işe başlama sözü vererek gerekli evrakları imzaladı.

Yaklaşık iki gündür Van'da içme su hattı, su depoları, kanalizasyon hattı ve arıtma tesislerinin acil yapılması gereken yerlerde belediye yetkilileri ile incelemelerde bulunan Josephine Thom ve Klaus Rothe başkanlığındaki heyet, bugün Başkan Yenigün'ü makamında ziyaret etti.

'Van Acil Su Öncelikleri Projesi' çerçevesinde yapılan görüşmelerin ardından bir açıklama yapan Yenigün, uzun zamandır Alman Kalkınma Bankası ile devam eden görüşmelerde, imza attıkları projeye 2006 yılında başlanacak olmanın önemli bir adım olduğunu söyledi. Projenin uygulama aşamasının 2006 inşaat sezonunun başında olmasının olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Yenigün, "Bu proje içerisinde içme suyu hattı onarım ve döşenmesi, su pompa onarım ve yenileme, kaçak su önlemi, arıtma tesisi tam faaliyet verme, kanalizasyon hattı döşeme, personele eğitim verilmesi gibi çok sayıda anlaşmayı içermektedir. Bu toplantı sonunda önemli gelişme kaydedilerek çalışmanın 2006 yılında başlanması sevindirici bir gelişmedir. Atılmış olan bu olumlu gelişme, Van halkımıza hayırlı olsun" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 01:10:28
Güncelleme :22 Kasım 2005 Salı 15:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?