4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Baykal'dan, Rektör Aşkın'ın eşine ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın eşi Yrd. Doç. Dr. Oya Aşkın'ı evinde ziyaret ederek bir süre görüştü.

Hakkari merkez ile Yüksekova ve Şemdinli İlçeleri'nde yaptığı incelemelerin ardından helikopterle Van'a gelen Baykal, YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören Rektör Aşkın'ı ziyaret etmişti.

Baykal, daha sonra, CHP Van Milletvekili Mehmet Kartal ve partililerle birlikte, Rektör Aşkın'ın eşi Oya Aşkın'ı YYÜ Zeve Kampusü'ndeki evinde ziyaret ederek bir süre görüştü.

Basın mensuplarının da içeri alındığı ziyarette, oturma salonunun üst köşesinde Arapça yazılan 'Hz. Hüseyin' ve 'Hz. Muhammed' isimli tablolar dikkatlerden kaçmadı. YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Fuat Doğu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Ceylan, YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin'in de hazır bulunduğu ziyarette, CHP'lilere çay ve pasta ikramı yapıldı.

Deniz Baykal'ın "Sizi basında görmüyoruz" sözleri üzerine Oya Aşkın, yaşanan olaylardan dolayı kamuoyunda gözükmek istemediğini söyledi. Yapılan ziyaretin ardından Oya Aşkın, Baykal'ı evinin bahçe kapısına kadar gelerek uğurladı. Baykal, YYÜ Zeve Kampusü'nden ayrıldıktan sonra, istirahat etmek üzere Büyük Urartu Oteli'ne geçti. Baykal'ın, yarın özel uçakla Malatya'ya gideceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 21:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?