4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

BM'den belediyeye ziyaret

Birleşmiş Milletler (BM) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Grubu'ndan bir heyet, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü makamında ziyaret etti.

Bugün öğlen saatlerinde Yenigün'ü ziyaret eden BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Grubu Danışmanı Nevin Şenol ve Mülteciler Yüksek Komiserliği Van Ofis Temsilcisi Burcu Yavuz, belediye bünyesinde sürdürülen sosyal amaçlı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Görüşmede birçok mağdur ailelere sahip çıktıklarını anlatan Yenigün, 15 mağdur aileye ev kirası ödediklerini ve 125 milyar lira da ev yapım yardımı yaptıklarını söyledi. Kadın Danışma Merkezi kurarak bayanlara psikolojik destek sunduklarını ifade eden Yenigün, yapılan yardımlarda kesinlikle ideolojik davranmadıklarını ve davrananları da hoş görmediklerini kaydetti.

Ayrıca şiddete maruz kalan kadınlar için bir sığınma evi açma projelerinin de olduğunu belirten Yenigün, "Yardımlarda ve hizmet götürmede kesinlikle cinsiyet ayrımı yapılamaz. Herkese eşit yaklaşmaktayız. Göç alan tüm mahallelerimizde de bu tür çalışmalarımız sürmektedir" dedi.

BM Yüksek Komiserliği Van Ofis Temsilcisi Burcu Yavuz, BM Kalkınma Yardımları Programı kapsamında kadın-erkek eşitliği konusunu temel alan bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 01:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?