4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Büyükelçiliklerden belediyeye ziyaret

Kanada ve Hollanda'nın Ankara Büyükelçilikleri'nde görev yapan bir grup, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü ziyaret ederek bir süre görüştü.

Akşam saatlerinde Yenigün, kendisini ziyarete gelen Kanada Büyükelçiliği 2. KatiBİ Rhett Sangster ile Hollanda Büyükelçiliği Başkatibi Willemjin Van Haaften'ı makamında kabul etti.

Yapılan görüşmede Avrupa Birliği (AB) yolculuğuna çıkan Türkiye'nin ekonomik ve demokratik açılardan büyük mesafeler aldığını kaydeden Yenigün, müzakereler sürecinin iyi bir şekilde işlendiğini söyledi.

Yenigün, yerel yönetimler olarak AB yolunda gerekeni yapmaya çalıştıklarını, bunun için de yepyeni projelerle Van'ı geleceğe hazırladıklarını ifade etti. Her ülkeyle dostluk ilişkilerinin devamı da AB ile olan uyumun göstergesi olduğuna değinen Yenigün, Kanada ve Hollanda ile Türkiye arasında çok sıcak ilişkilerin oluşu kendileri için büyük avantaj sağladığını belirterek, "Van'ın en büyük sorunu Van Gölü kirliliği ve altyapı eksikliğidir. Bunların halli için büyük mesafeler aldık. Altyapı sorununun büyük ölçüde çözümü için başlattığımız çalışmaların bitirilmesiyle, göl kirlilikten kurtulacak" dedi.

Büyükelçilik görevlileri ise Van'a ilk kez geldiklerini ifade ederek, "Bazı görüşmelerde bulunmak ve bölge hakkında bilgiler edinmek için yetkilileri ziyaret ediyoruz. Yenigün'den Van ile ilgili bilgiler aldık. 3 gün sürecek gezimiz boyunca diğer kurumları da ziyaret edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan görüşmelerin ardından Başkan Yenigün, büyükelçilik görevlilerine birer Van Kedisi tablosu hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 01:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?