4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Çelik'in istifasını isteyecekler

Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Özdal Üçer, son günlerde basına verdiği demeçler nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i eleştirdi. Üçer, "Bir milli eğitim bakanından çok bir çiftliğin kahyası gibi konuşuyor. Bakan Çelik'i bu kurumu yönetemeyeceği düzeyde olduğunu görüp, kendisini istifaya çağırıyoruz" dedi.

Eğitim-Sen'in önümüzdeki pazar günü Ankara'da, 'Parasız nitelikli eğitim için yürüyoruz' adı altında düzenleyeceği Ankara mitingine Van'da bir grup öğretmen katılacak. Ankara'ya gidecek öğretmenler hareket etmeden önce Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Mavi Plaza İş Merkezi'ndeki Eğitim-Sen Van Şube Başkanlığı'ndan toplanan yaklaşık 200 kişilik öğretmen grubu, çeşitli sloganlar atarak Sanat Sokağı'na geldi. Kapatılan DEP eski milletvekili ve Demokratik Toplum Hareketi kurucu üyesi Selim Sadak'ın da aralarında bulunduğu grubun adına basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Özdal Üçer, parasız nitelikli eğitim için yürüdüklerini söyledi. Taleplerinin gerçekleşmesini istediklerini belirten Üçer, "kontra gerilla ve JİTEM gibi yasadışı örgütlemelerin dağıtılması" için yürüdüklerini ifade etti.

Üçer, yaptığı basın açıklamasının ardından tekrar Mavi Plaza İş Merkezi'nin yanında bekleyen otobüslere binmek için geri dönen kalabalık sık sık 'Şemdinli halkı yalnız değil' şeklinde sloganlar atarak yürüdü. Ankara'ya gidecek olan öğretmenleri götürmek için burada bekletilen otobüslerin yanında kısa bir konuşma daha yapan Üçer, sevk alma haklarını kullandıklarını söyledi. Bu sevk eylemini aynı zamanda yoğun işgücünden dolayı bir dinlenme hakkı olarak kullandıklarını ifade eden Üçer, "Yürüyüşümüzü gerçekleştirmek için bu hakkımızı kullanıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in son günlerde gazetelerde farklı demeçler vererek, eğitimcilerin çalışmadığını vurguladığını ifade eden Üçer, "Sayın Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik, 'Zaten bir iş yaptıkları yok ki, haftada 2 gün çalışıyorlar' söylemiyle bir milli eğitim bakanından çok bir çiftliğin kahyası gibi konuşuyor. Bakan Çelik'i bu kurumu yönetemeyeceği düzeyde olduğunu görüp, kendisini istifaya çağırıyoruz" dedi.
Daha sonra 2 ayrı otobüse binen 90 kişilik öğretmen grubu, Ankara'ya gitmek üzere hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 10:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?