4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Çelik'ten Aşkın yorumu yok

Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, YYÜ Rektörü Yücel Aşkın'ın tahliye edilmesinin mahkemenin kararı olduğunu, mahkeme kararı üzerinde hiçbir yorum yapmadığını, bundan sonra da yapmayacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere bugün Türk Hava Yolları'na (THY) ait TK 804 tarifeli uçakla Van'a geldi. Çelik, Van Ferit Melen Havaalanı'nda Vali M. Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt ve çok sayıda partili tarafından karşılandı.

Havaalanı çıkışında basın mensuplarının YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tahliye edilmesi hakkındaki görüşünün sorulması üzerine Bakan Çelik, "Bu mahkemenin kararıdır. Netice itibariyle böyle takdir etmişler. Bu konuda mahkeme kararı üzerinde hiçbir yorum yapmadım. Bundan sonra da yapmam" dedi. Başka bir basın mensubunun "Rektörü ziyaret edecek misiniz?" sorusu üzerine Bakan Çelik, "Hayır" cevabını vererek aracına binerek, Van Valiliği'ne gitti.

Bakan Çelik'in, Erciş İlçesi'ndeki okul açılışının ardından akşam saatlerinde Van'a dönerek Van Ticaret Sanayi Odası (VATSO) olağan toplantısıyla 2004 vergi rekortmenleri ödül törenine katılacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 15:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?