4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

CHP heyeti Van'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, uzun süre rektörlük yapan bir bilim adamının "çete kurmak" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konulmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Rektörün yargılanması Anayasamız ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Yasası doğrultusunda YÖK tarafından yapılmalıyken, maalesef böyle bir olayla karşılaştık" dedi.

CHP Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanmasından sonra olayı incelemek için oluşturduğu heyet Van'a geldi. Ankara-Van seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla gelen heyet, Ferit Melen Havaalanı'nda partililer tarafından karşılandı. Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Adıyaman Milletvekili Sırrı Özbek, Mardin Milletvekili Mahmut Duyar ve Muğla Milletvekili Gürol Engin'den oluşan heyet adına basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Ateş, uzun süre rektörlük yapan bir bilim adamının 'çete kurmak' iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konulmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti. Ateş, "Rektörün yargılanmasının Anayasa ve YÖK Yasası'na göre, YÖK tarafından yapılması gerekirken, maalesef böyle bir olayla karşı karşıyayız. Ortada çok ciddi anlamda üzüntü veren bir durum var. Bir yargı kararı, bir de cezaevine konulmuş rektör vardır. Biz de bu durumu öğrenmek için Van'a gelmiş bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun, "Yargıya güvensizlik var mı? Sizin bölgeye gelişiniz sanki öyle algılanıyor" şeklindeki sorusuna Ateş, "Şimdi yargı mensuplarından birinin hatası ya da bir eksiği tüm yargıya mal edilemez. Bizim yargıya olan güvenimiz sonsuzdur. Hukukun üstünlüğünü savunan bir partiyiz. Yargı ya da yargı kararına da saygımız var. Bizim buraya gelişimizdeki amaç, durumu incelemek isteyip genel merkezimize ve genel başkanımıza rapor sunmaktan ibarettir" diye konuştu.

Havaalanında partililer ile birlikte Van YYÜ'ye geçen CHP'lilerin daha sonra Van Bölge Baro Başkanlığı'nı ziyaret edeceği bildirildi. CHP'liler yarın da Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın'ı tutuklu bulunduğu Van M Tipi Cezaevi'nde ziyaret edecekler.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 17:40:08
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 17:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?