4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

CHP'den mahkemeye eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tahliye talebinin reddi ve tutukluluk halinin devamı yönünde verilen kararı eleştirerek, "Yargının nasıl siyasallaştığı bugün sabahtan beri izlediğimiz duruşmada ortaya çıktı" dedi.

Bugün Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, YYÜ Rektörü Aşkın'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesinin ardından, adliye dışında gazetecilere bir açıklama yapan Kemal Anadol, verilen karara üzüldüklerini söyledi. Yargının siyasallaştığını iddia eden Anadol, "Maalesef üzüntüyle açıklamak durumundayız ki, yargının nasıl siyasallaştığı bugün sabahtan beri izlediğimiz duruşmada ortaya çıktı.

Gözledik ve tespitlerde bulunduk. Aramızda savcılık yapmış, İçişleri Bakanlığı yapmış çok değerli yetkin hukukçu İstanbul Milletvekili Hasan Fehmi Güneş var. Ben uzun seneler avukatlık yaptım. Bugün ilginç bir olayla karşılaştık. Yani bu sadece sayın rektörün tahliye talebinin reddi değildir. Sanık avukatlarının tahliye talebine sayın savcı da katıldı. Ve bir üye muhalefet şerhi koydu, karşıt oy yazısı koydu.

O nedenle biz CHP olarak yargının bu boyutta siyasallaşmasını bir mesele yapacağız. Yargı siyasallaşırsa vatandaşın güveni kalmaz. Bu Türkiye için çok büyük tehlikedir. Çünkü insanların adalete güveni kalmazsa, bu ülkede anarşi egemen olur" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Hasan Fehmi Güneş ise, bu davanın daha uzun süre tartışılacağını ileri sürerek, "Bunun altında pek çok iddia kalacaktır" diye konuştu. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen de, gazetecilere hitaben, "Arkadaşlar, yukarıda sessiz bir tiyatro oynanıyor. Tavsiye ederim, inşallah size de açarlar. Bütün kamuoyu izler. Üzüntüyle izliyoruz. Yargı tamamen siyasallaşmıştır" dedi.
.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 22:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?