4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Çok amaçlı tören alanı

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, milli bayramlarda ve özel günlerde kullanılmak üzere kente yakışır çok amaçlı bir tören alanı yapacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Yenigün, yeni tören alanı için yapılması planlanan proje hazırlığının talimatını vererek ön bilgi alışverişinde bulunduğunu belirtti. Projeye göre yeni tören alanının; İl Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan yol, kavşak ve Kurtuluş Parkı'nı içine alacak şekilde düzenleneceğini kaydeden Yenigün, ayrıca şehrin araç ve yaya trafiğinde oluşan kamburunu ortadan kaldıracaklarını ifade etti.

Sabit tören yeri yanında halkın yeşil alanda gezip dinlenebileceği bir alan oluşturmak için ileriye dönük bir hizmet vermenin peşinde olduklarını söyleyen Yenigün, "Bayramlarda kutlama alanı olarak kullanılan Cumhuriyet Caddesi, Valilik Meydanı, Hastane Caddesi ve bağlantısı olan araç yolunu oldukça rahatsız etmektedir. Tören geçitlerinde halkın izleme olanağının kısıtlı ve rahat olmadığını gördük. Bunun yanında esnafın ve yaya trafiğinde de gözle görülür ciddi bir sıkıntı yaşanmaktadır. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak amaçıyla başlatacağımız çalışma Emniyet Kavşağı, Kurtuluş Parkı ve Semaver Heykeli'ne kadar olan alanı çok amaçlı bir tören yeri yapmayı hedefliyoruz. Bu alanda geçen trafiği alt ya da üst geçit yapılarak, alt ve üst geçitli kavşak alanı yaparak trafikte de gerekli önlem alınacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 10:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?