4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Cumhuriyet'in 82. kuruluş yıldönümü, Van'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Caddesi Beşyol mevkiinde yapılan kutlama törenleri Van Valisi M. Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu'nun kortej arabasıyla törene katılan askeri birlikler ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından protokole çiçek verildi.

Törende bir konuşma yapan Van Valisi M. Niyazi Tanılır, cumhuriyetin yönetim biçimi olmasının ötesinde bir kalkınma ve modernleşme projesi olduğunu söyledi. Cumhuriyet rejiminin Türk milletine en uygun yönetim biçimi olarak ortaya konulduğunu belirten Tanılır, halk tarafından da kısa sürede benimsenerek içselleştirildiğini kaydetti.

Cumhuriyetin katı kurallar getiren dogmatik bir rejim olmadığını dile getiren Tanılır, "Büyük Atatürk, cumhuriyeti kurarken, onun modern gelişmelere imkan verecek dinamik bir yapıda olmasına özen göstermiştir. Cumhuriyet, yalnız kurum ve kurallarla yaşatılamaz. Cumhuriyeti yücelten en önemli etken vatandaşlık erdemidir. Cumhuriyetin demokratik bir nitelik kazanması ve yaşatılması, yönetenlerin ve yönetilenlerin sorumlu bireyler olarak görev ve yükümlülüklerini yerine getirmesiyle mümkündür. Yurttaşların yönetime katılması, toplumsal uzlaşmanın sağlanması yönünde de hayati öneme sahiptir"dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halkoyunları ekibinin sunduğu mini gösterinin ardından liselerarası atletizm yarışması yapıldı. 3 bin metre genç erkeklerde yapılan yarışmada birinciliği Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nden Mehmet Akkoyun, ikinciliği yine aynı okuldan Mevlüt Savaşer, üçüncülüğü ise Türkiye Yardımsevenler Lisesi'nden Rıdvan Komi aldı. 2 bin metre genç kızlarda ise Selahaddin Eyyübü Lisesi'nden Ayten Sarıbulak birinci, Türkiye Yardımsevenler Lisesi'nden Zeynep İnkaya ikinci, Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nden Süheyla Adıyaman ise üçüncü oldu.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin madalya ve ödülleri Vali M. Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu tarafından verildi.

HİKMET BAKAN
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 16:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?