4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Devlet savurganlığı

İki kamu kuruluşu da aynı işi yapan milyarlarca liralık cihazlarını yan yana kurmuş.
Van meteoroloji mühendisleri odası Van il temsilcisi Abdurahman Düşüngen kurumlar arasında yaşanan koordinasyonsuzluk yüzünden aynı amaç doğrultusunda yan yana kurulan onbinlerce dolarlık cihazlar ve insan gücünün boşa gittiğini söyledi.

Van gölü ile Erçek gölünde yan yana kurulmuş olan ve aynı amaca hizmet eden her cihazın maliyetinin 10 bin dolar olduğunu belirten meteoroloji mühendisleri odası Van il temsilcisi Abdurahman Düşüngen, Türkiye'deki kurumlar arasında yaşanan bu tür koordinasyonsuzluk neticesinde kurulan yüzlerce cihazın mevcut olduğunu söyledi.

Düşüngen, "Cumhuriyetin ilanından sonra her geçen gün kurumların sayısı artmış. Fakat aralarındaki koordinasyonsuzluk sonucu ayni işi yapan kurumlar amaçları doğrultusunda birbirine bağımsız hareket eder hale gelmişlerdir. Bu durum öyle bir noktaya gelmiştir ki aynı amaçla işi yapmak için bir birine çok yakın adeta bitişik denebilecek şekilde tesisler kurmuşlar. Bu durum ülkemizin kıt kaynaklarını ve insan gücünün savrulmasına neden olmuştur" dedi.

Sayısal olarak aşırı veri toplamınsa rağmen nitelik olarak oldukça yetersiz bilgi elde edildiğini de ifade eden Düşüngen, "Öyle ki bir çok kurum tarafından yapılan bu veri toplama işlemi ya belli bölgelere toplanmış ya da belli kotların üzerine çıkmamıştır. Oysa bu verileri toplamak için harcanan milyarlarca dolar ve pek çok insan gücü boşa gitmektedir.Van ile erçek göllerinde DSİ ile elektrik işleri etüt idaresi tarafından kurulan tesislerin durumu her şeyi açıkça ifade ediyor" dedi.

Burada bulunan aletlerin toplam değeri 10 bin dolar civarındadır. Bu rakamlara tesislerin kurulması ,işletilmesi için harcanan milyarlar dahil değildir. Bunun gibi Türkiye'de yüzlerce durum mevcuttur . Belki buradaki aletlerin biri de çalışmıyor. Bunları her hangi bir kurumu ve kişiyi suçlamak amacıyla söylemiyorum. Sadece kurumalar arasında yaşanan koordinasyonsuzluk neticesinde boşa harcanan milyarlarca dolarlarla birlikte israf edilen insan gücünü belirtmek istiyorum"dedi.

HİKMET BAKAN
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 12:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?