4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Gıda bankası kuruluyor

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından fakir ailelere verilen gıda yardımlarında oluşan kuyruklara son vermek için gıda bankası oluşturacaklarını belirtti.

Valilik toplantı salonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Tanılır, kurulacak olan gıda bankasında, herkesin SYDV tarafından verilen puan kadar istediği eşyayı alacağını kaydetti.

Vatandaşların yardım alma sırasında yaşadıkları kuyruklara son vermek için valilik olarak, bir gıda bankası kuracaklarını ifade eden Tanılır, "Milli Egemenlik Caddesi üzerinde kurulacak olan gıda bankasında giyecek, yakacak, temizlik ve yiyecek eşyası bulunacak. SYDV tarafından, yardıma muhtaç kişilere puan verilecek. Bu vatandaşlarımız da puanlarına göre istedikleri eşyayı alacaklar. Gıda bankasından sadece vakfın belirlediği kişiler faydalanabilecek. Vakfa yardımda bulunan esnaf ve işadamları ise vergi indiriminden yararlanacak. Bunun için de bizler gıda bankasının içeriğini zengin tutabilmek amacıyla işadamlarından ve esnaftan yardım bekliyoruz" dedi

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 16:46:30
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 16:52:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?