4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hacı adaylarına eğitim

Van'dan kutsal topraklara gidecek 803 hacı adayına, Van Müftülüğü tarafından uygulamalı eğitim verilerek maket Kabe etrafında temsili tavaf yaptırıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla bu yıl kutsal topraklara gidecek 172'su bayan, 803 hacı adayına yönelik seminerler Ulu Camii'nde başladı. Van Müftülüğü Şube Müdürü Mehdi Kulaz, amaçlarının kutsal topraklarda hacı adaylarına daha iyi ibadet yaptırmak olduğunu belirterek, seminerlerin 3 hafta daha devam edeceğini söyledi.

Kulaz, ihrama giriş şekli ve diğer ibadetlerle ilgili geniş açıklamalarda bulundu. Hacı adaylarına ibadetler dışında yolculuk esnasında beşeri münasebetler başta olmak üzere diğer konuları da anlattıklarını kaydeden Kulaz, hacı adaylarına rahat bir şekilde ibadet yaptırmak için her türlü tedbiri aldıklarını belirtti. Daha sonra ihram giyen din görevlileri, hacı adaylarıyla birlikte maket Kabe etrafında temsili tavaf yaptı.

Müftülük tarafından kendilerine verilen eğitimlerin faydalı olduğunu belirten bayan hacı adayı Asya Öztürkçü, "Yeni gidecek hacı adayları için çok güzel. Kutsal topraklarda hac farizasını yerine getirmek için bu tatbikatların çok faydası vardır. Allah herkesin kutsal topraklara gitmesini nasip etsin. Çok güzel duygular içindeyim" dedi

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 15:06:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?