4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hava kirliliğinin nedeni kalitesiz kömür

Van Belediye Başkanlığı'nca, kış mevsiminde oluşan hava kirliliğinin, kullanılan kalitesiz ve çok dumanlı kömürlerden kaynaklandığı açıklandı.

Belediye Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, nüfusu 600-700 bini bulan ilde kullanılan yakıt türlerinin beraberinde çok ciddi sağlık sorunları gündeme getirdiği belirtildi. Sağlığı olumsuz yönde etkileyen kalitesiz kömürlerin kullanımı sonucu hava kirliliği konusunda daha ciddi tedbirlerin alınması düşünüldüğü kaydedilen açıklamada, "Bilhassa kış mevsimi dolayısıyla ısınmadan kaynaklanan hava kirliliği konusu ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bununla mücadele için herkesin duyarlı davranması ve kullandığı yakıt türünü iyi seçmesi zaruri bir hal almıştır. Bu kirliliğin yanında, motorlu taşıtlardan ve sanayiden kaynaklanan hava kirliliği de hesaba katılırsa, konunun ciddiyeti bir kez daha ortaya çıkmaktadır" denildi.

Van Belediyesi olarak temiz, yaşanılabilir ve huzurlu bir kentte yaşamak için yapılan çağrıya tüm vatandaşların duyarlı olması istenilen açıklama, "Bu konuda çevreyi kalitesiz kömürlerle kirletenlerle ilgili oluşturduğumuz ekipler devamlı olarak kontrollerini yapmaktadırlar. Bu çağrılara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılarak, gereken cezai müeyyidelerin uygulanacağını kamuoyuna bildirerek, daha iyi, daha temiz ve yaşanılabilir bir Van için herkesi bir kez daha çevreye ve insana saygılı olmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 22:23:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?