4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hayati risk yok olmadı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın genel sağlık durumunda iyileşme görüldüğünü, hayati riskinin tümüyle yok olmadığını söyledi.

Basın mensuplarının olayı takip etmemesi ve güvenlik açısından dün gece geç saatlerde YYÜ Kampüsü'nde bulunan Radyoloji Ünitesi'ne kaldırılan Rektör Yücel Aşkın'ın MR'ı çekildi. Çekilen MR sonucuna göre, aortta anevrizma, renal kist ve periton zarı arkasında kislik kitle saptandı. Rektör Aşkın'ın hastalığı hakkında makamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın bilindiği üzere 13 Kasım 2005 tarihinden itibaren hastaneye getirilerek, yoğun bakım şartlarında izlendiğini belirtti.

Dün akşam görülen lüzum üzerine uzman hekimlerin talebi doğrultusunda MR incelemesi gerçekleştirildiğini ifade eden Şahin şunları söyledi: "Bu inceleme sonucunda hocamızda 'aort' dediğimiz atardamarında genişleme olarak yorumlanabilecek anevrizma tespit edildi. Bununla birlikte böbreklerde kislik yapı, ayrıca 'periton' dediğimiz karın zarının arkasında 2 adet kislik kitle tespit edildi. Bu kislik kitlelerin daha ileri incelemeleri yapılacaktır. Hastamızın sağlığı elverdiği ölçüde de ileri tetkik ve girişimsel tetkikleri yapılabilecektir. Bundan kastım, anjiyografik inceleme hastanın genel durumu iyileştikten sonra yapılabilir. Çünkü kendisi de bir risk oluşturur. O yüzden hastanın metabolik bozuklukları, kan gazı düzeyi elektrosu tümüyle düzeldikten sonra böyle bir girişimde bulunmayı planlıyoruz. Umarız önümüzdeki hafta bunu gerçekleştirebileceğiz."

Bir gazetecinin, Aşkın'ın Ankara ya da İstanbul'a naklinin söz konusu olup olmadığı yönündeki sorusuna ise Şahin, "Bizim hastanemizin şartlarında hocamızın sağlık koşullarını incelemek ve tedavi etmek için gerekli tüm imkanlar şu anda mevcut. Ancak tabi ki seyrinin ne olabileceğini şimdiden kestirebilmek mümkün değil. Ola ki bir eksiklik ortaya çıkarsa tereddüt etmeden hocamızı bir başka merkeze aktarırız. Ancak şu aşamada öyle bir gereksinim yok. Bu şartlarda biz hocamızı izleyebiliyoruz. Hiçbir sıkıntı yok. Hocamızın hayati riski azalarak sürüyor. Ancak tümüyle yok olmuş diyemeyiz. Halen var" yanıtını verdi.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 16:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?