4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hoy Vali Yardımcısı Van'da

Van'da bu yıl 12.'si düzenlenen Uluslararası İpek Yolu Turizm, Ticaret ve Sanayi Fuarı açılışına katılan İran'ın Hoy Vali Yardımcısı Nasır Behaduri, Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. 

Fuar için üç gündür kentte bulunan Nasır Behaduri ve beraberindeki heyet, Yenigün'e yaptıkları ziyarette, Van'da kendilerine gösterilen konukseverlik karşısında mutluluk duyduğunu söyledi.

Behaduri, Türkiye ile İran'ın aynı kültürden gelen iki komşu ülke olduğuna değinerek, Van İli'nin önceki yıllara göre güzelleşmiş ve tertemiz bir görünüme sahip olduğunu belirtti ve yapılan çalışmadan dolayı Burhan Yenigün'e teşekkür etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Yenigün, yaptıkları çalışmaların komşu ülkede yakından takip edilmesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi. Birliktelikte aşılmayacak hiçbir sorunun olmayacağına değinen Yenigün, Nasır Behaduri'ye manzara resimli bir tablo hediye etti. Nasır Behaduri ise Burhan Yenigün'e Hoy şehrinde imal edilen süs eşyası hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 12:15:46
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 15:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?