4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İlçe müftüleri Van'da toplandı

Diyanet İşleri Başkanlığı, maganda terörünün önlenmesi amacıyla müftülerden, vatandaşların uyarılmasını istedi. İl Müftülüğü tarafından her ay bir ilçede yapılan müftüler toplantısı bu kez Van'da yapıldı. Müftü Vekili Cüneyt Kulaz'ın başkanlığında müftülük binasında yapılan toplantıya Erciş, Edremit, Gevaş, Gürpınar, Başkale, Bahçesaray, Özalp, Saray, Muradiye, Çaldıran ve Çatak ilçe müftüleri katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığı ile Van Valiliği'nden gelen yazılar değerlendirilerek, 01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan 'Din Görevlileri ve Camiiler Haftası', yaklaşan Ramazan ayı sebebiyle alınacak tedbirlerin konuşulduğu belirtildi.

Toplantıyla ilgili bilgi veren İl Müftü Vekili Kulaz, ilçe müftülerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen ve toplumu rahatsız eden davranışlardan uzak durulması konusundaki yazının aktarıldığını ifade etti.

Ülke gündeminde önemli bir yer işgal eden ve medyada maganda terörü olarak isimlendirilen bir takım yanlış davranışların bitirilmesi için ilçe müftülerinin özellikle Ramazan ayını fırsat bilerek cemaata anlatılmasının istendiğini kaydeden Kulaz, "Bunlar evlilik, sünnet düğünleri, asker uğurlama törenleri, spor karşılaşmaları bitiminde yapılan kutlamalar ve benzeri etkinlikler vesilesiyle havaya ateş edilerek masum insanların ölümüne ya da yaralanmalarına sebebiyet verilmektedir. Araç konvoyları oluşturularak trafik düzeninin bozulması, kazalara neden olmaktadır. Araç kornalarının sürekli şekilde çalınması sonucu gürültü kirliğine yol açılarak hastaların, bebeklerin, yaşlıların ve öğrencilerin rahatsız edilmeleri söz konusudur. Yerleşim alanları içinde yüksek sesle müzik çalınması, davul zurna eşliğinde çevreyi rahatsız edecek şekilde eğlenceler düzenlenmesi, hem insani hem de İslami açıdan kabul görecek bir davranış değildir" dedi.

Kulaz, vatandaşların maganda terörü konusunda uyarmak için müftülük tarafından ayrıca el broşürlerinin de bastırılarak dağıtılacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 16:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?