4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kadın İŞGEM kuruluyor

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, 2006'da Dünya Bankası Destekli Kadın İş Geliştirme Merkezi'nin (İŞGEM) kurulacağını söyledi. Dün akşam verilen iftar yemeğinde basın mensuplarına bir açıklama yapan Tanılır, Kadın İŞGEM'in kurulmasıyla ilgili KOSGEB'e müracaat ettiklerini, ancak bu yıl kentte yeni bir İŞGEM kurulması nedeniyle KOSGEB'in bu projeye sıcak bakmadığını belirtti.

Valilik olarak Kadın İŞGEM'in kurulması konusunda kararlı olduklarına işaret eden Tanılır, "Bu bölgenin sorunlu olduğunu ve bu nedenle pozitif ayrımcılık yapılması konusu üzerinde durduk. Bu amaçla Dünya Bankası'na başvurduk. Dünya Bankası projemizi olumlu karşıladı. Bunun sonucunda 2006 yılında Dünya Bankası'nın hibesiyle Yün İplik Fabrikası yeniden düzenlenerek Kadın İŞGEM olarak kullanılacak. Yaklaşık 50 firmanın burada kurulmasını planlıyoruz. Birçok kadın burada istihdam edilecek."

Kadın İŞGEM'in yanı sıra Kadın Girişimcileri Destekleme Derneği'nin de kurulacağını ifade eden Tanılır, derneğin Kadın İŞGEM ile işbirliği halinde olacağını vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 13:45:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?