4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kamyonculara tepki

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, büyük ve küçükbaş hayvanlarıyla traktörlerini satarak mazot taşımacılığı için kamyon alanları eleştirerek, "Kamyoncuların hiçbir geleceği yok. Yarın mazot taşımacılığı durduğunda bu kamyonların hepsi icraya gidecek" dedi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Zahir Kandaşoğlu, aldıkları duyumlara göre 9 ay içinde 100-150 traktörün satıldığını söyledi. Traktörlerin satılmasıyla birlikte tarım ve çiftçiliğin de biteceğine değinen Kandaşoğlu, en büyük tehlikenin ise büyük ve küçükbaş hayvanların satılması olduğunu kaydetti.
Milyonlarca büyük ve küçükbaş hayvanın satıldığını ifade eden Kandaşoğlu, "Hayvanlar niye satılıyor? Adam hayvanlarını pazara getiriyor satıyor ve kamyon alıyor. Kamyonun kime faydası var? Kamyon kimin geleceğidir? Şu anda Van'ın bütün insanları iki bankaya borçlanmış. Bunların hiçbir geleceği ve garantisi de yok. Bu mazotun ne zaman duracağı da belli değil. Yarın öbür gün mazot durduğunda bu kamyonların hepsi icraya gidecek. Böylelikle tarım ve hayvancılık gittiği gibi kamyon da gidecek. Yine eski günlere dönüşecek. Bunlara zamanında tedbir alınması lazım. Zamanında bu konuların ciddi bir şekilde ele alınması lazım" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 14:32:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan IP: 85.104.88.xxx Tarih : 17.10.2008 20:54:16

bence haksızlık ediyolar mazotun kapatmasına tüm kamyoncukların ekmeyi ordan geliyo oda biterse artık vanın ne olacağ-ı belli olmaz ama yine onlara kalan söz ben sadece okudum ve yorumladım aklımdaN GEÇENİ SÖYLEDİM MUŞLU