4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Karael güven tazeledi

Van Demirciler, Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanlığı görevine, geçtiğimiz hafta sonu yapılan olağan genel kurul toplantısı sonucu 450 üyenin oyunu alarak yeniden seçilen İdris Karael, kendilerine gösterilen güvene layık olacaklarını belirtti.

Seçimler sonrası İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İdris Karael, yönetim kurulu üyeliklerine seçilen İbrahim Temel, Kurban Atacan, Necmettin Demirkıran, Süleyman Kalay, Kadri Eryılar ve Şefik Kanan'la birlikte başarılı çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Yeni dönemde yapmayı planladıkları çalışmaları anlatan Karael, kayıtlı üyelerin çalışma koşullarını uygun hale getirmek için mesleki kararlar alacaklarını belirtti. Karael, "Odaya kayıtlı olmadan kaçak ve kayıt dışı çalışanlarla mücadele ederek üyelerimizle haksız rekabet yapanlarla mücadele ederek mağduriyetleri önleyeceğiz. Odamız üyeleri ile müşterileri arasında çıkacak anlaşmazlıkları çözmeyi hedefliyoruz. Mesleğe yeni girecek esnaf ve sanatkarlara mesleki eğitimler vererek danışmanlık yapacağız. Üyelerimizce üretilen mal ve hizmetin kalitesinin standartlara uygun olup olmadığını doğrudan oda olarak bizler veya uzman kimselerce kontrol etmek istiyoruz. Mesleki kurallara aykırı davranışlarda bulunan üyeleri, gerektiğinde uyararak sanat ve mesleğin genel menfaatlere ve kamu yararına olmasını sağlayacağız. Odamıza, 5362 sayılı kanunun vermiş olduğu görev ve yetkileri kullanarak, esnaf ve sanatkarın ekonomisine katkılar sunacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 16:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?